Lantis Oosterweelverbinding

Lifelike XR kreeg van Lantis, een beheermaatschappij opgericht door de Vlaamse overheid, de opdracht om een meeslepende 3D-webervaring te creëren voor het Oosterweel-project. Het doel was om de zorgen van omwonenden rond de bouwplaats R1-Noord weg te nemen, door een levendige, levensechte visualisatie te geven van het aanstaande bouwproces. De grote uitdaging was om een ervaring te creëren die niet alleen een duidelijk beeld gaf van het bouwproject, maar de bewoners ook in staat stelde het project te visualiseren vanuit hun perspectief, dat wil zeggen vanuit hun huis. De levensechte visualisatie omvat de drie cruciale fasen: de aanleg van de tijdelijke ringweg, de afbraak van de bestaande ringweg gevolgd door de aanleg van de nieuwe tunnels en de definitieve ontmanteling van de ringweg gevolgd door het verder inrichten van de omgeving met meer groen en ruimte.

Client
Lantis
MARKET
Goverment
Lantis Oosterweelverbinding

Hoe kan een interactieve en gebruiksvriendelijke 3D-webervaring het begrip en de betrokkenheid van de gemeenschap bij een grootschalig stedelijk bouwproject transformeren?

Lantis Oosterweelverbinding

Aanpak

Ons team heeft geavanceerde technologie gebruikt om een interactieve 3D-kaart te ontwerpen, die een gebruiksvriendelijke, toegankelijke en ontzagwekkende ervaring biedt. Dit project bood bewoners een innovatieve manier om virtueel door de omgeving te lopen, te schakelen tussen verschillende situaties en zelfs in te zoomen op straatniveau. De gebruikers konden het project op hun eigen manier verkennen, waardoor hun aandacht, geheugen en begrip van complexe ruimtelijke 3D-omgevingen werden verbeterd.

We gingen een stap verder door uitzicht op straatniveau aan te bieden. Hierdoor konden bewoners het project vanuit hun eigen voortuin bekijken en het uitzicht in verschillende situaties ontdekken. Door het straatbeeld te verkennen, konden de bewoners goed begrijpen welke transformatie hun omgeving tijdens elke bouwfase zou doormaken.

Resultaat

Het project was een groot succes. We leverden een state-of-the-art 3D-websimulatie van de drie fasen van het Oosterweelproject. De 3D-omgeving kon onafhankelijk door de gebruikers worden verkend, waarbij ze konden "schakelen" tussen de drie bouwfasen. Bovendien konden ze inzoomen op bepaalde vooraf bepaalde punten en rondkijken door een 360-gradenomgeving, wat ook de mogelijkheid bood om te "switchen" tussen de drie fasen. De gebruiksvriendelijke interface, high-definition 3D-graphics en de mogelijkheid om met de 3D-modellen te communiceren, maakten het voor de bewoners mogelijk om zich de komende veranderingen in hun omgeving echt voor te stellen.

No items found.

Behind the scenes

Live online demo

Click to discover

Live demo

Impact

What made the project succesfull?

Het project had een aanzienlijke invloed op de perceptie en het begrip van het bouwproject door de gemeenschap. Door een gedetailleerde, realistische en interactieve weergave van de geplande transformaties te geven, konden we zorgen wegnemen en positief anticiperen op de verbeteringen die het project zou brengen.

Bewoners kregen een gevoel van eigenaarschap en betrokkenheid bij het project, wat op zijn beurt een sterker gemeenschapsgevoel bevorderde. Ze waren niet langer louter toeschouwers, maar actieve deelnemers aan een project dat tot doel had de kwaliteit van hun leven en omgeving te verbeteren. Het project zette ook een nieuwe standaard voor betrokkenheid van de gemeenschap en transparantie bij stedelijke ontwikkeling, en bewijst dat innovatieve technologie en betrokkenheid van de gemeenschap hand in hand kunnen gaan bij het vormgeven van de toekomst van een stad.

Bij Lifelike XR blijven we ons inzetten om onze expertise in 3D-technologie te gebruiken om begrip te bevorderen, betrokkenheid te bevorderen en ervaringen te verbeteren. Dit project met Lantis was een bewijs van de kracht van technologie bij het overbruggen van de kloof tussen stadsontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid.

Nieuws

Wie sprak over ons?