Sport Vlaanderen Lightning

We ontwikkelden het Lightning XR-project om de uitdaging van Sport Vlaanderen aan te gaan: het promoten van sport en beweging met behulp van XR-technologie. Lightning XR integreert MR-brillen met Smart Home Trainers, waardoor een meeslepende fitnesservaring ontstaat die meer dynamische indoor trainingen aanmoedigt. De effectiviteit van onze applicatie werd internationaal erkend toen Lightning XR de eerste prijs behaalde op de Nreal AR JAM Challenge 2022 in de categorie At-Home Fitness. Stel je voor dat je niet alleen maar fietst, maar naar de finish racet, aangewakkerd door de opwindende uitdaging om virtuele concurrenten te verslaan. Stel je een wereld voor waarin je woonkamer verandert in een pulserend racecircuit, waar elke trainingssessie een spannende sprint naar de overwinning is, die niet alleen het fysieke welzijn bevordert, maar ook een onlesbare drang naar sport. Voel de spanning, omarm de snelheid en ontgrendel een nieuw niveau van fitnessenthousiasme. We zijn niet alleen pioniers; wij zijn leiders in het fitnesstechnologielandschap. Maak je klaar om opnieuw te definiëren wat het betekent om thuis te trainen. Met Lightning XR bent u getuige van een naadloze mix van technologie en sport die niet alleen een training belooft, maar een ervaring die zowel spannend als lonend is. Ga met ons mee terwijl we sprinten naar een toekomst waarin sport niet alleen een routine is, maar een spannende reis van ontdekking en prestatie. Unleash Your Inner Champion with Lightning XR!

Client
Sport Vlaanderen
MARKET
Sports
Sport Vlaanderen Lightning

Hoe kan augmented reality thuistrainingen omgooien tot meeslepende, boeiende en motiverende fitnesservaringen?

Sport Vlaanderen Lightning

Aanpak

Wij geloven dat technologie ons leven moet verbeteren en niet ingewikkelder moet maken. Met dit kernprincipe in gedachten wilden we een AR-fitnesservaring creëren die zowel spannend zou zijn als gemakkelijk zou kunnen worden geïntegreerd in de bestaande trainingsroutines van gebruikers.Omdat we begrepen dat een one-size-fits-all aanpak in deze context niet zou werken, kozen we ervoor om met Smart Home Trainers te werken, waardoor een gepersonaliseerde en aanpasbare oefenomgeving mogelijk werd. De AR-bril biedt een boeiende, meeslepende ervaring die alledaagse indoortrainingen omzet in spannende, virtuele avonturen.

Resultaat

Het resultaat is Lightning XR , een meeslepend AR-ervaring dat een revolutie teweegbrengt in de manier waarop we over sporten denken. Gebruikers hebben het platform enthousiast omarmd, waarbij feedback benadrukt hoe de interactieve functies en virtuele animaties van Lightning XR de trainingen voor thuis naar een nieuw niveau hebben getild. Onze inspanningen werden wereldwijd erkend toen Lightning XR de eerste prijs won op de Nreal AR JAM Challenge 2022. Deze internationale online uitdaging trekt de beste AR-ontwikkelaars wereldwijd aan en is onderverdeeld in acht macrocategorieën, waaronder At-Home Fitness, de categorie waarin we schitterden.

No items found.

Behind the scenes

Live online demo

Click to discover

Live demo

Impact

What made the project succesfull?

De impact van Lightning XR gaat verder dan het bieden van een leuke trainingservaring. Door lichaamsbeweging aantrekkelijker te maken, helpen we barrières weg te nemen die mensen ervan weerhouden een actieve levensstijl te leiden, wat bijdraagt aan de algemene volksgezondheid en het welzijn.Dankzij Lightning XR zijn trainingen niet langer slechts een hele klus, maar een boeiende en dynamische reis, die gebruikers aanmoedigt om intensiever en vaker te trainen. Het heeft geleid tot een aanzienlijke toename van de motivatie, waardoor sport en lichamelijke activiteit voor iedereen toegankelijker en leuker zijn geworden. Deze innovatieve aanpak is een bewijs van het potentieel van Augmented Reality bij het vormgeven van een gezondere toekomst. Het winnen van de Nreal AR JAM Challenge bevestigt verder de aanzienlijke impact en het potentieel van ons project. (

Nieuws

Wie sprak over ons?