Wintergloed

Tijdens het Wintergloed lichtfestival in Brugge kunnen bezoekers genieten van prachtige lichtprojecties op iconische gebouwen in de historische binnenstad. Sommige gebouwen zijn echter niet geschikt voor deze projecties, of sommige hebben gewoon iets specialers nodig. Dat is waar wij binnenkomen! Met een AR-app waarin bezoekers de Onze-Lieve-Vrouwekerk kunnen scannen en op hun mobiele apparaat een prachtig lichtspektakel kunnen zien ontvouwen.

Client
Brugge Plus
MARKET
Goverment
Wintergloed

Een nieuwe kijk op conventionele lichtshows door een meeslepend virtueel lichtspektakel te creëren.

Wintergloed

Aanpak

- We gebruikten passieve tracking: een 360° afbeelding is uitgelijnd met de echte wereld en computergegenereerde afbeeldingen (CGI) worden er bovenop toegevoegd om een uniek meeslepend beeld te creëren.

- De afbeeldingen worden in hoge kwaliteit weergegeven en de ervaring verloopt soepel op elk mobiel apparaat.

- We hebben op verschillende tijdstippen gedurende de dag meerdere 360° beelden gemaakt om ervoor te zorgen dat het licht en de compositie van de CGI correct en natuurlijk waren.

- De ervaring werd soepel geïntegreerd in een bestaande Xamarin-applicatie via een JS-webweergave.

Resultaat

De Light Experience Walk deed Brugge voor het derde jaar op rij stralen. Onze AR experience was één van de 14 indrukwekkende lichtinstallaties op een route die je door de historische binnenstad leidde. Magisch verlichte pleinen en monumenten kwamen tot leven in betoverende lichtspektakels.

No items found.

Behind the scenes

Live online demo

Click to discover

Live demo

Impact

What made the project succesfull?

Nieuws

Wie sprak over ons? 

Het parcours telt dertien ‘reële’ installaties en één virtuele die met de toepassing van augmented reality (AR) zichtbaar wordt via de Wintergloed app.

hetnieuwsvanwestvlaanderen - 26/11/2021